Děti a saunování

Stejně jako u nás dospělých, tak i u dětí prospívá saunování ke zlepšení imunitního...

Stejně jako u nás dospělých, tak i u dětí prospívá saunování ke zlepšení imunitního systému. Děti jsou v zimě náchylné především na kapénkové infekce. Doktoři se schodují, že pravidelná návštěva sauny je pro děti nejlepší formou tvorby obranyschopnosti. Pro dostavění výsledků by jste tedy s dětmi měli navštěvovat saunu alespoň 1x za týden po dobu šesti týdnů. Ideálně pak po celý rok.

Ve Finsku berou rodiče své děti do sauny téměř hned po narození. Odborníci však doporučují počkat alespoň do dovršení třetího měsíce. Zcela bezpečným by pak měl být pobyt dětí v sauně od 3 let, kdy už dokáží vyjádřit své potřeby a lépe zvládají horko. I přesto je ale velice důležité dbát na jejich bezpečnost a dát pozor, aby nedošlo k přehřátí.

Pro saunování s dětmi je vhodné zvolit domácí saunu, nebo se domluvit s jinými rodiči a zaplatit si za privátní wellness. Je to především kvůli hygieně, proto není dobré brát děti do sauny s cizími dospělými a zároveň i kvůli teplotě sauny, která by měla pro děti být asi o 10° nižší než u dospělých, tedy zhruba 70°-85°C. Pobyt dětí v sauně by neměl přesáhnout 8minut. U batolat je doba saunování maximálně 3 minuty.

Ochlazování by nemělo být pro děti příliš extrémní. Neměly by se ochlazovat pomocí vědra, skákat do ledového bazénku a vyhnout se ochlazování hlavy a zátylku. Kojenci se ochlazují v náručí matky vlažnou vodou, pod sprchou.  

Na rozdíl od dospělých stačí dětem pouze jedno prohřátí a ochlazení.  

Kvůli možnému rušení klidu a bezpečnosti není vstup s dětmi povolen v každém wellness centru. K nám do Sauna Central můžete s dětmi od 10ti let.

Budeme se těšit.

13.02.2020
Zenové Wellness v centru Prahy

Ráj pro odpočinek

Dopřejte si zasloužený klid a načerpejte novou energii. Naše saunové centrum zkrášlené živými mechy vytváří jedinečnou atmosféru, ze které dýchá pohoda, mír a klid. V přízemí se můžete zrelaxovat hned v několika saunách (bylinková, finská, infrasauna), páře, ochlazovacím bazénku a odpočinkové místnosti. Součástí centra je i krásný bar v horním patře. Návštěvníci se zde mohou osvěžit například lahodným japonským čajem, freshem či domácími limonádami nebo si dopřát relax u vodní dýmky. Pro páry, které si chtějí užít soukromí, máme k dispozici privátní wellness.